Статии

Историята на Електрическата камина

Историята на Електрическата камина
 

Може да ви изненада, че електрическите камини не са скорошно изобретение и историята им е интересна. Електрически камини са били използвани за първи път в театъра като подпори още през 1912 г., защото те са леки и не изискват гориво. Повечето от тях в ранните години не създавали собствен пламък.

Кой е изобретил електрическата камина?

Източници, достъпни за нас в момента, не дават ясна представа кой е изобретил електрическата камина. Бързо търсене в интернет би Ви показало, че Бенджамин Франклин е изобретил електрическата камина. Този отговор обаче може да се окаже подвеждащ. Бенджамин Франклин е изобретил само камината печка, която е направена от чугун. Това изобретение позволява на печката да излъчва топлина по-ефективно. Сигурен факт е, че  Димплекс за първи път патентова електрически огън и трептящ пламък през 1995г.

Електрически камини между 1912г. и 1985г.

Първите електрически камини са били твърде непрактични в началото си. Също така, те били твърде скъпи, за инсталация и поддръжка. Въпреки че са стопляли домовете също толкова ефективно, колкото конвенционалните камини на дърво и газ, електрическите камини не са били масово приети. Друг недостатък бил фактът, че малко домакинства са имали електричество в ранните години на предишния век което прави електрическите камини по-непопулярни.

Въпреки това, три фактора подпомогнали нарастващото приемане на Електрическата камина на пазара, а именно:                                                                                                          

1. Електрическите камини намаляват шансовете за пожари.

2. Електрическите камини са популяризирани от американското правителство по време на ерата на Студената война, за да покажат блясъка на Америка и "Свободния свят"

3. Създаването на трептящия ефект на пламъка от Димплекс.

Разликата между Електрически камини преди и сега

Консумацията.

Консумацията на енергия на електрически камини (тогава и сега) варира въз основа на няколко фактора. В по-голямата си част, в съвременни времена, количеството топлина, произведено от камината, определя колко мощност ще консумира. Електрически камини използват средно 1500 вата мощност. Важно е да се отбележи, че цифрите намаляват, ако го използвате само за приятна атмосфера, а не за отопление.

Сценарият е съвсем различен за първото поколение електрически камини. Ако нивата на консумация на енергия не са били различни от това, което имаме сега, със сигурност би било много по-скъпо използването им, защото електричеството не е било толкова популярно тогава.

Популярни електрически камини

Aбонирай се за бюлетина на Art Flame

{{ _.node.title }}
Discount - {{ discount }}
{{ _.node.tag.name }}
{{ desc.value }}

{{ _.node.priceOld }}

{{ _.node.price | number : 2 }} {{ _.node.currency }}

Характеристики

: {{ desc.value }}

Допълнителни опции

Данни за контакт

Благодарим Ви за поръчката!

An error has occured

Наш представител ще се свърже с вас скоро

Please contact us via chat/email or call us

Използваме политика за поверителност и бисквитки, за да ви осигурим възможно най-доброто преживяване в нашия уебсайт – вижте тук. Чрез използването на нашия уебсайт вие се съгласявате със запаметяването на бисквитки и политиката ни за поверителност във вашето устройство.

I agree