Електрически камини

Тъй като камината е привилегия на собствениците на къщи, собствениците на апартаменти дълго трябваше да мечтаят за топлината и уюта на домашното огнище. Днес тази мечта може да стане реалност само с два клика! Трябва само да си купите електрическа камина - стилен интериор, който създава впечатляващ ефект от живия огън.

Видове електрически камини

 

Електрическите камини работят на стандартна 220V мрежа. Уредът симулира процеса на горене (това е възможно благодарение на инсталирането на LED елементи и лампи), а също така възпроизвежда топлина, благодарение на вградения нагревателен елемент. Обикновенно, включени в комплекта са камината (Огнище) и неговата рамка (Облицовка). Те се наричат Комплект.

.

 

Моделите са разделени по вид на инсталация и биват:

 

- Свободностоящи - Фронтални, Ъглови или Универсални;

- Стенни и За вграждане;

 

Първият вид е инсталиран на пода и имитира традиционното дървено огнище. 
Моделите за стенен монтаж са по-модерни и практични, тъй като могат да бъдат монтирани на всякаква височина, което придава неповторим чар на интериора. 
В отделна подкатегория подови модели са мултимедийните комплекти. Те се състоят от рафтове, витрини и стойка за телевизор.

 

Електрическите камини се различават по своя ефект:

 

Модели с имитация на огън и дърва за огрев (2D) - отлично решение за любителите на класиката. Създаване на истинска илюзия за горящ огън.

Работата с уреда е лесна (поради наличието на практичен контролен панел при по-голямата част от моделите), възможността за настройка на таймера и контрола на температурата, регулирането на яркостта на пламъка и други полезни опции.

 

Вграждане в интериора

 

Задачата на огнището е да създаде автентичен традиционен комфорт, който напомня за уютни семейни вечери с приятни разговори пред огъня. При избора на електрическа камина е важно да се обърне внимание не само на функционалността и ефектите ѝ, а и на предлаганите облицовки към нея, които могат да бъдат прекрасно допълнение към интериора на всеки един дом. 

Онлайн магазин kamin.bg предлага широка гама от облицовки за камини. Облицовките се изработват в различни цветове от МДФ и ПДЧ, като при поставяне на завършващото покритие се използват различни ПВЦ фолиа, както и различни комбинации от дърво и камък.

Дизайнът на облицовките за електрически камини обхваща и е съобразен с повечето актуални стилове, така, че да могат да се вписват в почти всеки един интериор. Основните стилове са: класически, прованс, ретро и hi-tech.

 

Предимствата на електрическите камини

 

Разбира се, електрическият аналог никога няма да надмине камината на дърва, съдържаща реалния елемент. Въпреки това, неговата инсталация ще съживи интериора и ще помогне да се създаде място в дома за една спокойна почивка.Техническите характеристики на електрическите камини дават редица предимства. За монтаж в апартамента не се изисква събирането на документи и подписи за одобрение; екологосъобразност при употреба - липса на продукти за горене, без комини, което прави монтажа много по-лесен; благодарение на разнообразните форми и размери, електрическа камина е възможно да се инсталира във всеки апартамент; сигурност, свързана с липсата на истински огън. Със закупуването на електрическа камина от този тип, трябва да се подготвите и за другата страна на нейната работа. Първо, електрическата камина е доста мощно устройство в режим на отопление, така че разходът за електроенергия ще бъде малко по-висок. На второ място, този начин на отопление води до намаляване на влажността на въздуха в жилището - не забравяйте за овлажнители и редовна вентилация, освен ако не сте избрали модел с 3D ефект, който е способен сам да овлажнява въздуха.

Онлайн магазин kamin.bg е сертифициран дилър на признати производители на електрически камини. Ще се радваме да ви помогнем да създадете място в апартамента, къщата или вилата, изпълнено с хармония, мир и топлина.

Извършваме бърза и надеждна доставка в цяла България, Гърция, Сърбия и Македония.

 

За консултация, обадете ни се на телефон +359 894 506 485 или ни пишете на e-mail: info@kamin.bg

Последни отзиви

Стенна електрическа камина Masomi - Aurora Bluetooth-50'

Перфектна е! Хем загрява, хем възпроизвежда музика!
16.02.2024
Даниела

Стенна електрическа камина Masomi - Adeli 36"

Създава уют и топлина. Весели и топли празници с ел. камини на целият екип и вашите клиенти!!
22.12.2022
Светлана Генова

Електрическа камина за вграждане Masomi - Mont Blanc 28"

Прекрасно и много уютно! И топли супер. Благодаря ви. Очаквам и модула за звук!
08.11.2022
Мария Петрова

Стенна електрическа камина Masomi - Madrid 36"

Красота и уют!
18.11.2021
Петя Илиева

Aбонирай се за бюлетина на Art Flame

{{ _.node.title }}
Discount - {{ discount }}
{{ _.node.tag.name }}
{{ desc.value }}

{{ _.node.priceOld }}

{{ _.node.price | number : 2 }} {{ _.node.currency }}

Характеристики

: {{ desc.value }}

Допълнителни опции

Данни за контакт

Благодарим Ви за поръчката!

An error has occured

Наш представител ще се свърже с вас скоро

Please contact us via chat/email or call us

Използваме политика за поверителност и бисквитки, за да ви осигурим възможно най-доброто преживяване в нашия уебсайт – вижте тук. Чрез използването на нашия уебсайт вие се съгласявате със запаметяването на бисквитки и политиката ни за поверителност във вашето устройство.

I agree