Статии

Как да изберете най – подходящата за вас камина?

Камина на газ, електрическа камина, биокамина или камина на дърва?

ART FLAME – Всички видове камини на едно място!

Всеки ден се радваме на нови клиенти, които искат да си купят камина. Но постоянно си задават въпроси – Коя е най-подходящата камина? Каква камина да избера?

След като сте взели решение да инсталирате камина във вашия дом, следва трудната задачата да изберете кой тип ще инсталирате - гориво, електричество или дърва. Вашият дом и поддръжката, която сте готови да инвестирате, ще ви помогнат да ви насочат към закупуването на подходящата камина за вашия дом и нужди.

Ако живеете в апартамент или в къща в града, може би няма да имате възможност да инсталирате камина на дърва или газ. Това обаче не означава, че не можете да имате камина - електрическата камина или биокамината биха били идеалният вариант в тази ситуация. Електрическите камини и биокамините могат да осигурят атмосфера и допълнителна топлина без почти никакви разходи за монтаж.

Ако предпочитате малко поддръжка, но искате нещо повече от електрическа камина, газовата камина е може би най-добрият вариант за вас. Тъй като камините на газ не изискват използването на комин - те не се нуждаят от годишна поддръжка - но могат да осигурят допълнителна топлина и облик на традиционна камина.

За някои хора камината е резервен вариант за отопление. За тях, камината или печката на дърва вероятно би била най-добрият вариант. Въпреки, че този тип камина се нуждае от годишна поддръжка. Предимството е, че винаги ще имате допълнителен източник на топлина.

 

 

Преглед на различните видове камини

Електрическа камина: Най-универсален тип камина, която може да бъде инсталирана почти навсякъде с малки разходи за монтаж. Може да осигури атмосфера и допълнителна топлина, но в случай на прекъсване на електрозахранването, тя няма да работи.

Биокамина: Тип камина, която може да бъде инсталирана почти навсякъде с малки и дори без никакви разходи за монтаж (при избор на биокамина с облицовка или свободностояща биокамина). Осигурява уютна атмосфера с истински живи пламъци и допълнителна топлина.

 

 

Газова камина: Газовите камини не изискват комин и могат да бъдат вентилирани директно през стена или покрив. Газови камини не изискват използването на истински дърва. Те се декорират с керамични дърва. Предимството на керамичните дърва е, че те не изгарят и могат да се използват безброй пъти.

Камина на дърва: Традиционните камини или печки на дърва изискват гориво под формата на дървени трупи или пелети. Комин е необходим за обезвъздушаване, но пък не се разчита на електричество за да работят. Те са добър резервен източник на захранване.

Какъвто и модел да търсите, ART FLAME разполага с подходящата камина, идеална за вашия дом и бюджет.

Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички ваши въпроси и да ви помогнем да вземете информирано решение.

Популярни електрически камини

Aбонирай се за бюлетина на Art Flame

{{ _.node.title }}
Discount - {{ discount }}
{{ _.node.tag.name }}
{{ desc.value }}

{{ _.node.priceOld }}

{{ _.node.price | number : 2 }} {{ _.node.currency }}

Характеристики

: {{ desc.value }}

Допълнителни опции

Данни за контакт

Благодарим Ви за поръчката!

An error has occured

Наш представител ще се свърже с вас скоро

Please contact us via chat/email or call us

Използваме политика за поверителност и бисквитки, за да ви осигурим възможно най-доброто преживяване в нашия уебсайт – вижте тук. Чрез използването на нашия уебсайт вие се съгласявате със запаметяването на бисквитки и политиката ни за поверителност във вашето устройство.

I agree