Статии

Как да украсим камината за празниците?

Можете да украсите истинска и електрическа камина с еднакви декорации. Не забравяйте да спазвате мерките за безопасност. За украса можете просто да вземете традиционните новогодишни и коледни принадлежности, като подаръчни чорапи, коледни елхички, Дядо Коледа или снежни човеци. Особеността при декорирането на камина е да се постигне равномерна комбинация от украшения, без да стопирате топлината от нагревателя. Препоръчваме да спазвате някои правила, за да постигнете наистина вълшебна декорация.

Всеки празник има свои асоциативни цветове. Нова година и Коледа се характеризират с червено, бяло, синьо и зелено. Цветовете се считат за класически, допълват добре атмосферата и създават уют. Традиционната палитра може да бъде разредена с други нюанси като златисто, сребристо или кафяво. Цветовете се съчетават добре един с друг, така че могат да бъдат подредени в произволен ред. Можете да използвате купени от магазина или домашно приготвени играчки под формата на спирала или чорапи. Важно е да запомните, че бижутата трябва да се комбинират не само помежду си, но и да допълват околния дизайн. Тапети, телевизори, покривка не трябва да се „избиват“, а да се допълват.

Дизайнът ще бъде много по-лесен, ако камината е оборудвана със специален горен рафт, върху който можете да поставите украсата. Той е мястото за вашия творчески полет. Всички забавни новогодишни фигури, като къщички със свещи вътре, топка с желания, могат лесно да се поберат тук, можете да поставите снимки от миналогодишните зимни празници, миниатюрни коледни елхи, направени например от мъниста върху тел, ще изглеждат добре. Въпреки това, поставяйки всички тези елементи на камината, трябва да се спазва логиката на тяхното подреждане и "отношение" един към друг. Нека не бъде естетически хаос, разбираем само за Вас. Рафтът ще бъде особено удобен, ако направите иглолистен венец. Неговият диаметър, дължина, форма могат да варират в зависимост от конкретната камина. Това е класически дизайн, който може да се съчетае с традиционен и модерен интериор. Американска традиция са новогодишните чорапи на камината. Изглеждат хубаво, весело и приятно.

Пространството около камината може да не бъде украсено изобщо или да стане част от новогодишната композиция. Можете да украсите стените с ярки плодове. Портокали, ябълки, мандарини и банани ще изглеждат красиви до пламъка. Стандартният вариант е да поставите коледно дърво за допълване на интериора. Стилизираните елхи стават все по-популярни всяка година. В същото време, колкото по-оригинална композиция и нестандартни материали за направата на „коледна елха“ - толкова по-добре. Основното нещо е да подредите зоната на камината, така че да не излиза от общия стил на апартамента. Като център на стаята, камината не трябва да изглежда чужда. Това не означава, че трябва да украсите камината за Коледа така, че да съответства на стените или пода. Защото ще се слее и ще се изгуби на общия фон. Необходимо е да се постигне обща хармония с помощта на малки детайли, които подчертават целостта на картината.

Допълнете пространството пред камината с още едно докосване - уютно одеяло, килим или възглавница. Малко въображение - и вашата камина ще има място за уютни вечерни събирания със семейство.

Можем да кажем, че въпросът как да украсим камина за Нова година и Коледа не е най-лесният, но търсенето на отговор е невероятно вълнуващо.

Ако имате нужда и консултация относно избора на електрическа камина, не се колебайте да се свържете с нас: +359 894 506 485, info@kamin.bg

Популярни електрически камини

Aбонирай се за бюлетина на Art Flame

{{ _.node.title }}
Discount - {{ discount }}
{{ _.node.tag.name }}
{{ desc.value }}

{{ _.node.priceOld }}

{{ _.node.price | number : 2 }} {{ _.node.currency }}

Характеристики

: {{ desc.value }}

Допълнителни опции

Данни за контакт

Благодарим Ви за поръчката!

An error has occured

Наш представител ще се свърже с вас скоро

Please contact us via chat/email or call us

Използваме политика за поверителност и бисквитки, за да ви осигурим възможно най-доброто преживяване в нашия уебсайт – вижте тук. Чрез използването на нашия уебсайт вие се съгласявате със запаметяването на бисквитки и политиката ни за поверителност във вашето устройство.

I agree