Статии

Какво е мястото на камината в съвременния дом?

Тенденциите идват и си отиват, когато става въпрос за дизайна на дома. Не е необичайно, обаче, някои акценти от миналото да се показват като нови тенденции след около десетилетие. Камините, които винаги са били популярни, днес се завръщат с пълна сила в нашите домове, за да направят жилището ни в пъти по-уютно.

Камините отново са водещ елемент сред дизайнерите, защото предлагат незаменима функция, която собствениците на жилища искат, и луксозно усещане, което купувачите на жилища днес търсят в новите домове. Камините могат да повишат енергийната ефективност и да помогнат за отопление на по-стари домове, които нямат много голям въздушен поток, или нови домове, които са толкова големи, че централизираната системата за отопление просто не може да се справи цялата къща.

Камините станаха популярни в дома и строителството преди много години. Интериорните дизайнери днес връщат тази тенденция, не само за да отопляват, а и за да придадат на стаите уют и елегантност, които са много привлекателни за собствениците на жилища.

 

Мястото на камината в спалнята

В големите семейни домове основната спалня е станала доста по-луксозна и просторна, отколкото е била преди. Наличието на камина в нея е много често срещано явление, защото това прави стаята в пъти по-уютна, откогато и да било. Тук обикновено собствениците не прекарват само нощта, но също и четат, почиват си, наслаждават се на уикендите. Освен всичко друго, тя би могла и много добре да се впише в интериорния дизайн на спалнята. Обикновено почитателите на класическа визия прибягват към масивни vintage камини, с което спалните им се превръщат в стаи с непреходен и невероятен интериор.

 

Камините в дневната и хола

Това са другите доста популярни мяста, в които поставяме любимата камина. Там посрещаме своите гости, сядаме да се храним със семейството и приятелите ни. Наличието на камина или огнище допринася за уюта в целия дом. Освен всичко друго, много често тези стаи попадат в центъра на жилището. Тази локация допринася за по-лесното отопление на целия дом, без да прибягваме към особени усилия.

Новите електрически камини се вписват чудесно в най-актуалните интериорни дизайни. Поддържат се лесно и заемат сравнително малко място. Голяма част от тях са вградени или се поставят предстенно, което улеснява още повече домакинството, когато става въпрос за разположение на мебели или почистване на дома.

 

Камината и другите стаи

Освен класическите стаи – спалня и хол, камината може да намери своето място и в банята, офиса, кухнята, та дори и в някои външни части. Модерният интериорен дизайн позволява да експериментираме и да поставяме камини дори в неподозирани за нас места, но в същото време те да изглеждат сякаш са точно там, където трябва. Ето защо е добре да се консултирате със специалист, преди да вземете каквото и да е решение за своя дом.

Макар да е доста старо съоръжение, камината и до днес запазва своята ключова позиция в съвременния дом. Основният ѝ приоритет е отоплението, но не бива да забравяме факта, че тя има важна задача, свързана и с интериора на нашето жилище. Трудно бихме си представили уюта на дома ни без наличието на камина. Ние от Masomi знаем, че не всеки модел би паснал перфектно на дизайна на пространството, което искате да отоплявате. Затова предлагаме толкова много и различни модели, които да се впишат във всяка една ситуация.

Направете дома си по-уютен заедно с нас!

Популярни електрически камини

Aбонирай се за бюлетина на Art Flame

{{ _.node.title }}
Discount - {{ discount }}
{{ _.node.tag.name }}
{{ desc.value }}

{{ _.node.priceOld }}

{{ _.node.price | number : 2 }} {{ _.node.currency }}

Характеристики

: {{ desc.value }}

Допълнителни опции

Данни за контакт

Благодарим Ви за поръчката!

An error has occured

Наш представител ще се свърже с вас скоро

Please contact us via chat/email or call us

Използваме политика за поверителност и бисквитки, за да ви осигурим възможно най-доброто преживяване в нашия уебсайт – вижте тук. Чрез използването на нашия уебсайт вие се съгласявате със запаметяването на бисквитки и политиката ни за поверителност във вашето устройство.

I agree