Статии

Камина в дома и Фън Шуй

Навярно сте чували за Фън Шуй? Да, това е древна китайска практика, свързана с хармонията и правилното циркулиране на положителната енергия Чи. Знаете ли обаче как правилно да прилагате Фън Шуй, за да усетите благотворното му влияние в живота си?

Според Фън Шуй всяка стая от жилището ви трябва да има свое собствено излъчване и да бъде подредена така, че в нея да се чувствате уютно и спокойно.

Огънят е най-мощният от всички Фън Шуй елементи. Представен от червения цвят, свещите или камината, той символизира страстта.

Знаете ли, че пламъкът има магическа сила?  Огънят бединява, сплотява и събира  хората от незапомнени времена.

Когато в къщата се запали огън - камина или просто свещи, той привлича цялото семейство. Дори и те не осъзнават как и защо, но изведнъж всички членове на семейството се събират пред огъня. Причината за това е магическата сила на огъня. Камината в къщата е символ на хармония и комфорт. Не е необходимо тя да бъде скъпа и луксозна.... Дори и огънят да е символичен, той винаги ще бъде уютното място, пред което ще се събира цялото семейство. Един добър Фън Шуй хол е  ведър, приканващ и спокоен.  Той е там, където можете да събуете обувките си и да се отпуснете. Ако имате хол, който е твърде голям или твърде малък или с неправилна форма, това няма да позволи на енергията да тече. Добрият хол по Фън Шуй не трябва да е по-висок от трапезарията и не трябва да се намира във външната половина на дома.Най-подходящото място за камината е в хола, но може да се монтира и във всяка друга стая, като кухня,  спалня, баня и др. Необходимо е редовно да използвате камината. В противен случай това може да работи точно обратното, като „качулка“ на положителна енергия и по този начин може да избере полезния поток на живота. Според принципите на Фън Шуй, камината трябва да бъде винаги чиста. В основата на огъня винаги трябва да бъде предварително зареден дървен материал и готов за разпалване. Камините никога не трябва да бъдат празни.

Много модерни домове имат камини, разположени в средата на хола, както окачени или вградени камини, така и свободностоящи. Според тенденциите на Фън Шуй, за предпочитане са стенните камини, тъй като те не създават силна енергия в дисбаланса на Чи. Камината и огънят са стихиите в природата. Камините са приятно място за почивка, семейни събирания и тишина. Те трябва да бъдат неразделна част от всеки дом, тъй като не са само декоративен елемент. Правилното разположение и използването на камини може да стимулира богатството и са в състояние да „изхвърлят” много патогенна енергия от космоса (земно излъчване, отрицателни емоции или енергийни атаки).

Няма универсална рецепта за местоположението на камините, тъй като огънят е един от двата най-трудно контролируеми елемента. Камината може да бъде поставена само в определени посоки на света, където не е проблем за елемента огън. Поставянето/монтирането на камина на Югозапад, със сигурност ще внесе допълнителна романтика в любовния или брачния ви живот. Ако е монтирана на Североизток – тя ще допринесе за вашето спокойствие, смиреност и ясно, и чисто мислене. Също така ще ви донесе късмет в образованието.

Никога не позиционирайте камина на запад, северозапад, югоизток или север във вашия хол.

Камината изпраща енергията от дома. Когато е поставена благоприятно, също може да донесе и ползи.В допълнение към мястото, където се намира камината, е важно да изберете какво да поставяте над нея. Огледалата са отличен декор за поставяне над камината и активиране на енергията, която се изгаря от камината. Много семейства поставят портрет или семейна картина над камината си. Това обаче не е добра символика за семейството, тъй като може да доведе до пламъци и представлява изгарянето на член от семейството. Накои хора поставят икони. Те се смятат за небесни и поради тази причина също не бива да се символизират с огън под тях. Телевизори. В тенденция се превърна поставянето на телевизори над камините. Това е добра идея, защото те могат да активират енергията, която камината изгаря.

Няма никакво съмнение в това, как една топла, уютна камина може да ви накара да се почувствате. Тези златни скачащи пламъци представляват слава, признание, приятели и общителност.

Популярни електрически камини

Aбонирай се за бюлетина на Art Flame

{{ _.node.title }}
Discount - {{ discount }}
{{ _.node.tag.name }}
{{ desc.value }}

{{ _.node.priceOld }}

{{ _.node.price | number : 2 }} {{ _.node.currency }}

Характеристики

: {{ desc.value }}

Допълнителни опции

Данни за контакт

Благодарим Ви за поръчката!

An error has occured

Наш представител ще се свърже с вас скоро

Please contact us via chat/email or call us

Използваме политика за поверителност и бисквитки, за да ви осигурим възможно най-доброто преживяване в нашия уебсайт – вижте тук. Чрез използването на нашия уебсайт вие се съгласявате със запаметяването на бисквитки и политиката ни за поверителност във вашето устройство.

I agree