Статии

Кои помещения в дома са подходящи за камина?

От древни времена камината е източник на домашен комфорт и уют, в близост до който се събират членове на семейството и близки хора. Огънят е хипнотизиращ и привлекателен елемент. Можете да гледате пламъка безкрайно. Той създава уникална игра на сенки, а топлината му дава усещане за комфорт и уют, спокойствие и пълна хармония. Не е изненадващо, че електрическите камини често се използват днес за декориране на голямо разнообразие от интериори. Можете да инсталирате модерни устройства в стаи, проектирани в класически стил, модерни, хай-тек и др. С правилния избор на форма и външен дизайн, такъв отоплителен уред ще направи и най-непретенциозната стая стилна и елегантна.

В интериора на кои стаи камината ще бъде най-подходяща?

Съвременните електрически устройства се вписват перфектно в интериора:

  • дневни;
  • спални;
  • трапезарии;
  • работни помещения.

В някои случаи камини дори се монтират в офиси. Безопасните, функционални и атрактивни устройства могат да бъдат ефективно допълнение към заседателната зала.

Електрическа камина в дневната

Камината в дома трябва да бъде разположена така, че да няма коридор пред хората, седнали до огъня. В противен случай тези, които ще се движат по създадения проход, ще пресичат „зоната за почивка“ и ще нарушават спокойствието на тези, които почиват. За да бъде балансиран и пълен дизайнът на стая с камина, мебелите и визията на камината не трябва да се конкурират. Препоръчително е да ги изберете в една гама от стилове. В непосредствена близост до огнището можете да поставите малка масичка за кафе, фотьойли или диван. Преди камините се считаха за атрибут на богатите хора. Днес всеки може да си позволи красива електрическа камина. Не е необходим комин за монтаж, тъй като електрическите модели работят без горене. Те не се нуждаят от дърва за огрев, които заемат много място. Не е необходимо да се почистват постоянно и да се иска разрешение за монтаж от съответните органи. Мекият им блясък ще създаде уникална атмосфера. Можете да прекарате часове в дневната с камина. Разговаряйте със семейството си, четете любимите си книги и извършвайте обичайните си дейности.

Електрическа камина в спалнята

Камината може да се монтира във всяка стая - в кухнята, хола и спалнята. Тя внася топлина, комфорт и спокойствие в стаята, което я прави уникална. Гледайки пламъците, можете да се отпуснете и да избягате от оживения град. Ето защо, мнозина се отклоняват от стандартите, като монтират електрическа камина в спалнята срещу леглото, за да се любуват на омагьосващия огън вместо на телевизора преди лягане. Електрическите камини са напълно безопасни, защото по време на работа не се отделят вредни вещества и дим. Изключено е късо съединение на окабеляване или прегряване на устройството, тъй като новите модели са оборудвани със сензори за автоматично изключване. За по-лесно използване, много от тях имат таймер. Мястото за монтаж изберете, като се вземете предвид размера на стаята. Ако спалнята не надвишава 15 квадратни метра, най-добре е да инсталирате електрическата камина срещу леглото. За големи спални с отделен кът за сядане, добър вариант би бил да поставите електрическата камина в ъгъла с фотьойл, диван или люлеещ се стол. Магията на пламтящия огън, романтичната атмосфера и дори топлината, излъчвана от камината, правят тази прекрасна мебел незаменима не само в хола и трапезарията, но и в спалнята.

А разнообразието от опции за електрически камини ще ви позволи да изберете дизайн за всеки интериор: монтирана на стената, камина от дърво за класическа всекидневна, декорирана с камък за естествен стил или дискретна и технологична визия. Във всеки случай камината с танцуващ пламък ще се впише страхотно в интериора на вашия дом, придавайки усещане за спокойствие и релакс. И ако единственото нещо, което Ви спира от покупката, са трудностите при експлоатацията и страховете от съпътстващите изненади, тогава закупуването на електрическа камина е решението, от което се нуждаете. Оставяйки само възможността да прекарате приятни вечери пред огъня с любимите си хора.

Ако имате нужда и консултация относно избора на електрическа камина, не се колебайте да се свържете с нас: +359 894 506 485, info@kamin.bg

Популярни електрически камини

Aбонирай се за бюлетина на Art Flame

{{ _.node.title }}
Discount - {{ discount }}
{{ _.node.tag.name }}
{{ desc.value }}

{{ _.node.priceOld }}

{{ _.node.price | number : 2 }} {{ _.node.currency }}

Характеристики

: {{ desc.value }}

Допълнителни опции

Данни за контакт

Благодарим Ви за поръчката!

An error has occured

Наш представител ще се свърже с вас скоро

Please contact us via chat/email or call us

Използваме политика за поверителност и бисквитки, за да ви осигурим възможно най-доброто преживяване в нашия уебсайт – вижте тук. Чрез използването на нашия уебсайт вие се съгласявате със запаметяването на бисквитки и политиката ни за поверителност във вашето устройство.

I agree