Статии

Отопление на дърва или на климатик?

Как да изберем най-подходящото отопление за нашата къща?

 

Отопление на къща с камина на дърва 

Ако сте романтик и търсите уютната обстановка в дома, за Вас най-подходящо би било отоплението с камина на дърва. Те се предлагат с различни дизайни, мощности, както и с водна риза, позволяващи отоплението на повече от едно помещение. Дървата са естествен огрев и произвеждат естествена топлина. Камините и стените продължават да излъчват топлина, дълго след като дървата са изгорели. Отоплението с дърва внася уют и неповторима атмосфера в къщата. Дървата са по-икономичен начин на отопление в сравнение с електричеството и газта. Използването на съвременни и ефективни отоплителни уреди на дърва, позволява ниска консумация на гориво и ниска степен на замърсяване на околната среда. Ако имате намерение да се отоплявате на дърва, е добре да сте наясно какъв е обемът, който искате да отоплявате. За основно или допълнително отопление ще ползвате уреда? Иимате ли комин или трябва да предвидите изграждането на такъв? Какъв вид дърва ще използвате? Как и къде ще ги съхранявате и др. Различните видове дървесина отдават различно количество топлина. Ако намерението Ви е да се отоплявате основно с дърва, бук и дъб са добър избор. Цените на дървата са по-ниски извън отоплителния сезон. Така, че предвидливите домакинства, могат да спестят от 15 до 20%, ако ги подсигурят предварително. Неправилно съхраняваните дърва имат високо количество влага, а това неизбежно намалява КПД-то на системата ви за отопление.Ключов фактор при отоплението на дърва е тяхното качество. По-ниската енергийна ефективност на камината, води до по-голям разход на дървен материал. Повечето съвременни камини на дърва, при правилно изградена инсталация и висококачествен дървен материал достигат 85% КПД, но присъства неудобството от необходимостта за зареждане с гориво.

 

Отопление на къща с климатик

 

Забързаното ежедневие в много случаи ни кара да не обръщаме внимание на заобикалящата ни обстановка в нашия дом, а да избираме по-лесния и бърз начин за отопление, пренебрегвайки уюта и комфорта.

Климатиците са сравнително евтино и безспорно много ефективно средство, благодарение на което можете да стоплите цялата си къща с помощта на няколко уреда (в зависимост от квадратурата), без дим, цапане и плашещи сметки за електроенергия.

Основното предимство на климатика пред камината на дърва е, че с едно натискане на дистанционното управление, може да отоплите помещението през зимата и да го охладите през лятото.  Друго предимство при климатиците е функцията им за пречистване на въздуха, тъй като повечето съвременни климатици имат вградени филтри. Те спомагат за премахване на причиняващи алергия прашинки, димни частици и миризми,като същевременно с това правят въздуха в околната среда чист и свеж.

Климатиците са едно съвременно решение, което Ви позволява по-бърз, лесен, достъпен и ефикасен начин да получите необходимото отопление и уют през зимата. Както и нужното охлаждане през летните месеци, осигурявайки Ви непрекъснат комфорт в дома.

Популярни електрически камини

Aбонирай се за бюлетина на Art Flame

{{ _.node.title }}
Discount - {{ discount }}
{{ _.node.tag.name }}
{{ desc.value }}

{{ _.node.priceOld }}

{{ _.node.price | number : 2 }} {{ _.node.currency }}

Характеристики

: {{ desc.value }}

Допълнителни опции

Данни за контакт

Благодарим Ви за поръчката!

An error has occured

Наш представител ще се свърже с вас скоро

Please contact us via chat/email or call us

Използваме политика за поверителност и бисквитки, за да ви осигурим възможно най-доброто преживяване в нашия уебсайт – вижте тук. Чрез използването на нашия уебсайт вие се съгласявате със запаметяването на бисквитки и политиката ни за поверителност във вашето устройство.

I agree