Статии

Сравнение между Електрически камини и Биокамини

 

Видове съвремени камини

Електрическите камини и Биокамините са последната иновация на световния пазар. Бързото им налагане на пазара е предизвикано от желанието и стремежа на хората за опазване на околната среда и горите, без това да отнема уюта на огъня от дома.

Едно от най-популярните устройства, способни да възпроизвеждат качествено изгарянето на естествения пламък, разбира се, са биокамините. Модерните биокамини са пожаробезопасни, инсталацията им не изисква нито комин, те не консумират електричество, а огромната гама позволява на всеки да избере продукт според неговия вкус и предпочитание.

На пазара се появиха модерни камини, от ново поколение, с представка "електро". Всеки, който някога е виждал това инженерно чудо в действие, е изумен от лекотата на използване, екологичността му, стилния дизайн и разбира се, зашеметяващият ефект на живия огън, който привлича очите на всички като магнит. В допълнение към декоративната функция, те могат и да затоплят помещението.

 

Основни характеристики на Електрическите камини и Биокамините

За да изберете най - подходящата за Вас камина, трябва да се запознаете с принципа на работа, характеристиките, както и с предимствата и недостатъците им. Каква функционалност осигуряват, какви са техните прилики и разлики. Икономични ли са? Безопасни ли са?

 

Принцип на работа

Принципът на работа на електрическата камина зависи от различни подвидове от този клас, но като цяло се поставя още в името им. Устройството се захранва от 220V електрическа мрежа. За да може устройството да работи, просто го включете в контакта. Вече разполагате със страхотно отоплително средство, което се отличава и с впечатляващ дизайн.

Биокамините ще внесат уют и елегантност във Вашия дом или офис с блясъка на истинския им огън. Вътре, в структурата има специална горелка, която се захранва с екологично чисти биогорива, които могат да поддържат огнището, без да отделят дим, миризма или вредни вещества в атмосферата. Биоетанолът се използва като гориво, чието използване не изисква комин или специални разрешителни.

 

Пламък

Както вече написахме по-горе, при електрическите камини има само имитация на изгарянето. При по-скъпите модели за тази роля се използва парогенератор за създаване на 3D ефект на живия огън, а по-простите опции са снабдени със специален екран, на който се възпроизвежда пламък (2D), докато често яркостта и интензивността на горене могат да бъдат регулирани.

Биокамините могат да бъдат сравнени с класическа печка на дърва или керосинова лампа, която използва иновативни технологии на 21-ви век. Тези устройства горят за истински - с истински леко горящ огън, но без дим, сажди и пепел.

 

Лесен монтаж

И двата вида камини не изискват предварителна подготовка на помещението.

Електрическите камини са леки и удобни за пренасяне. Достатъчно е да се намери удобно място в апартамента, което да е близо до контакт. Биокамините са по-мобилни - те могат да бъдат инсталирани във всеки ъгъл на стаята, поставени на масата и дори окачени на стената.

 

Функционалност

Работата на повечето електрически камини осигурява два режима - визуална имитация и отопление. Могат да се използват целогодишно. Също така, при много модели има функции като цвят на пламъка, регулиране на яркостта на пламъка, звуков ефект на горящи дърва, таймер и др.

Повечето биокамини нямат никаква функционалност и носят само функцията на изгаряне на пламъка. Ако изберете по-скъпи автоматични модели, тогава можете да намерите модерни функции в тях - различни видове регулиране на пламъка, дистанционно управление, автоматично запалване (няма нужда от кибрити и запалки), както и управление от смартфон и свързване към системата Smart Home.

Тъй като биокамина работи на реално гориво, изобщо няма да можете да повишите температурата на околната среда. Тези структури при максимално ниво на отопление могат да се използват като допълнителен източник на топлина, но разходът на гориво ще бъде голям.

 

Таблица за сравнение на Електрическа камина и Биокамина

 

Характеристики Електрическа камина Биокамина
Средна цена на покупка 500 лева 300 лева
Икономичност Използват за работата си електричество.  Изисква редовни разходи за биогориво.
Тип на монтаж Неограничен, понякога е необходимо сглобяване на облицовката, нуждае се от контакт. Неограничен, необходимо е да се вземе под внимание откритият огън и да се монтира огнеупорна кутия при вграждане в стени или мебели.
Надеждност на работа Както всеки електрически уред, има малка вероятност за неизправност на електронни и механични части. Това е конструкция, в която няма какво да се повреди, с изключение на моделите с електроника.
Отопление
Почти всички модели, ви позволяват да затоплите помещение до 15 квадратни метра.
По подразбиране затопля помещението, но с ниска интензивност и малка дължина на линията на огъня - на практика не затопля помещението.
Екологично чист Не отделят вредни вещества в атмосферата. Не отделят вредни вещества в атмосферата.
Дизайн Разнообразие от видове и размери - класически и модерни стилове. Голямо разнообразие от размери и конфигурации - от работни плотове до големи екрани на стената. Предимно модерен стил хай-тек.
Нагряване При електрическите камини не протича реално горене. Остават студени при допир. Биокамините произвеждат истински, автентични пламъци.

 

Ние предлагаме богат избор както на Електрически камини, така и на Биокамини, направени от различни материали и подходящи за всеки дизайн. Продуктите, представени в нашия каталог, отговарят на всички изисквания за безопасност. Те са надеждни и лесни за работа.

Все още имате въпроси?! Не се колебайте да се свържете с нас! Нашите експерти са винаги готови да Ви предоставят подробна и изчерпателна информация за всеки вид продукт. Ние знаем какво продаваме!

Популярни електрически камини

Aбонирай се за бюлетина на Art Flame

{{ _.node.title }}
Discount - {{ discount }}
{{ _.node.tag.name }}
{{ desc.value }}

{{ _.node.priceOld }}

{{ _.node.price | number : 2 }} {{ _.node.currency }}

Характеристики

: {{ desc.value }}

Допълнителни опции

Данни за контакт

Благодарим Ви за поръчката!

An error has occured

Наш представител ще се свърже с вас скоро

Please contact us via chat/email or call us

Използваме политика за поверителност и бисквитки, за да ви осигурим възможно най-доброто преживяване в нашия уебсайт – вижте тук. Чрез използването на нашия уебсайт вие се съгласявате със запаметяването на бисквитки и политиката ни за поверителност във вашето устройство.

I agree