Статии

18.05.2020

Електрически камини - Съвети за безопасност

Колко безопасни са електрическите камини? Те са много безопасни, ако следвате нашите съвети за безопасност..

Ще разгледаме цялостно проблемите на купувачите, както и някои често задавани въпроси относно електрическите камини. Ние не само искаме да ви е уютно край огъня, а и да сте в безопасност.

Модерните електрически камини, освен, че са много по-ефективни от камините на дърва или на газ, са и по-безопасни. Няма открит истински пламък. Също така нямат нужда от комин или вентилация.

Един от най-често задаваните въпроси е „Стъклото се нагрява ли се?“ Отговорът е не, не се нагрява. Ефектите на пламъка са просто изображение - проекция на пламъци. Докосването до екрана е като докосване до вашия телевизор, когато е включен.

Всъщност, единствената част от камината, която може да се затопли или нагрее, е зоната в близост до нагревателния елемент или изпускането на топъл въздух. Издухването на горещия въздух е като да държите ръката си близо до сешоар. Като цяло частите, до които можете да се докоснете, няма да ви изгорят по начина, по който може да се изгорите на печка или камина.

Можете ли да използвате удължители? Не. На практика, всички ръководства на собствениците, не препоръчват използването на удължители (така правим и ние).

За нагревател с мощност до 2000 вата минималната препоръка е минимален кабел 1,5 mm².

Електрически камини - Съвети за безопасност

Този списък със съвети за безопасност при употреба на електрически камини е съставен от различни експлоатациони ръководства. Прочетете и разберете внимателно всички инструкции, преди да използвате електрическа камина.

 1. Нагревателният елемент се нагорещява при работа. Не докосвате горещата повърхност. По време на работата на нагревателя, предпазните елементи пред нагревателя също може да се нагреят.
 2. За да избегнете риск от пожар, дръжте всички материали, направени от горими вещества, като мебели, дрехи, спално бельо, възглавници и завеси на безопасно разстояние най-малко 1 м. от всички страни на електрическия уред.
 3. Не блокирайте подаването на свеж въздух или вентилационните отвори за горещ въздух. Въздухът трябва да се движи свободно.
 4. Въпреки че обикновено са безопасни за деца и домашни любимци, бъдете внимателни, когато електрическият уред се управлява от или е в близост до деца или хора с физически увреждания, когато устройството е включено и е оставено без надзор.
 5. Уверете се, че електрическият нагревател винаги е изключен от контакта, когато не се използва.
 6. Не използвайте електрическата камина ако е с повреден щепсел или кабел, ако забележите, че устройството е в неизправност или уредът е изпуснат или повреден по някакъв начин. Уредът  Веднага трябва да се свържете с оторизирания сервиз за ремонт или извършване на електрически или механични настройки.
 7. Електрическите камини са предназначени само и единствено за вътрешна употреба. Никога не използвайте уреда на открито и не го излагайте на атмосферни влияния.
 8. Електрическите нагреватели не трябва да се използват в бани, перални помещения и други влажни помещения. Водата и електричеството не се смесват. Никога не монтирайте уреда на места, където може случайно да попадне във  вода.
 9. Кабелът на уреда никога не трябва да се прокарва под мебелите, килимите или други уреди. Шнурът трябва да се подава на места, безопасни от зоните с голям трафик в дома, за да се избегне някой да се спъне в кабела.
 10. Преди да изключите уреда от контакта го изключете от контролния панел и след това извадете щепсела от контакта.
 11. Не поставяйте и не допускайте възможността чужди предмети да влязат в уреда през отворите за изпускане или охлаждане, тъй като това може да причини токов удар, пожар или повреда на уреда.
 12. Не блокирайте отворите за всмукване на възду, за да избегнете евентуален пожар.
 13. Не правете никакви модификации на устройството и го използвайте само по начина, описан в ръководството му. Използването му по какъвто и да е начин, който не се препоръчва от производителя, може да причини токов удар, пожар, нараняване или смърт. Не изгаряйте никакви материали вътре в нагревателя.
 14. Използвайте услугите само на сертифицирани електротехници. Уверете се, че контактите, които използвате, са заземени правилно, поляризирани и снабдени с предпазители.
 15. Никога не използвайте удължител; включете нагревателя директно в контакт.

Това може да изглежда като малко информация за безопасност, която трябва да се усвои. Ако се вгледате внимателно, съветите ни за безопасност са общи съвети, които се отнасят почти за всеки електрически уред. Единствената област, която трябва да се разгледа внимателно, е зоната около нагревателя. В тази статия за съвети за безопасност на електрическите камини, се надяваме да сме отговорили на въпроса „Безопасни ли са електрическите камини?“

31.03.2020

Малка стенна електрическа камина

Добавянето на страхотна атмосфера към вашия интериор може да бъде толкова лесно, колкото и окачването на картина. Технологиите се развиват с голяма скорост и монтажът на камина днес, не изисква непременно голям проект. Непрекъснато нарастваща гама от камини, които не се нуждаят от комин. Малката стенна електрическа камина е не само екологична, но и невероятно лесна и бърза за инсталиране.

 

НАШИТЕ СЪВЕТИ

Ръководство за пазаруване

Малките стенни електрически камини са най-подходящи, когато става въпрос за създаване на зашеметяваща фокусна точка в помещения с ограничено пространство. Ако се замисляте да инсталирате такава камина във вашия дом, ще трябва да вземете няколко решения - от размер до цвят и функции. За да направите изборът си лесен и приятен, разгледайте нашето ръководство за пазаруване по-долу:

 

 

Къде да поставите малка стенна електрическа камина?

Трябва да знаете, че не може да очаквате стенната електрическа камина да отоплява големи помещения или цял дом. Ако се нуждаете от отоплителен уред за малка стая като спалня (до 20m²), тогава можете да продължите да разглеждате електрическите камини.

Стаята, в която ще монтирате електрическата камина, трябва да има контакт.

След като вече сте се убедили, че искате електрическа камина, първото нещо, което трябва да направите, е да решите къде да я монтирате. Помислете не само за мястото, където ще бъде монтирана, а и за останалите мебели, които ще бъдат в същата стая. Това, което не искате, е вашата стая да изглежда препълнена.

 

 

 

Кои са най-полезните характеристики на стенните електрически камини?

За да избегнете такъв сценарий, ето списък на най-полезните функции на стенните електрически камини:

 • ♦ Регулируем стаен термостат – Той ви позволява да поддържате определена температура в помещението.
 • ♦ Контрол на яркостта – Дава възможност да контролирате интензитета на пламъците, проектирани върху екрана.
 • ♦ Режим осветление - Това може да е функция, която вече познавате, тъй като е често срещана при електрическите камини. Както подсказва името му, камината ще излъчва само пламъци, без да отделя действителна топлина.

Стенните електрическите камини са изключително подходящи за подобряване на атмосферата във вашия дом, офис, заведение или вила.

24.03.2020

Отопление на дърва или на климатик?

Как да изберем най-подходящото отопление за нашата къща?

Отопление на къща с камина на дърва

Ако сте романтик и търсите уютната обстановка в дома, за Вас най-подходящо би било отоплението с камина на дърва. Те се предлагат с различни дизайни, мощности, както и с водна риза, позволяващи отоплението на повече от едно помещение.

Дървата са естествен огрев и произвеждат естествена топлина. Камините и стените продължават да излъчват топлина, дълго след като дървата са изгорели. Отоплението с дърва внася уют и неповторима атмосфера в къщата. Дървата са по-икономичен начин на отопление в сравнение с електричеството и газта. Използването на съвременни и ефективни отоплителни уреди на дърва, позволява ниска консумация на гориво и ниска степен на замърсяване на околната среда.

Ако имате намерение да се отоплявате на дърва, е добре да сте наясно какъв е обемът, който искате да отоплявате. За основно или допълнително отопление ще ползвате уреда? Иимате ли комин или трябва да предвидите изграждането на такъв? Какъв вид дърва ще използвате? Как и къде ще ги съхранявате и др.

Различните видове дървесина отдават различно количество топлина. Ако намерението Ви е да се отоплявате основно с дърва, бук и дъб са добър избор. Цените на дървата са по-ниски извън отоплителния сезон. Така, че предвидливите домакинства, могат да спестят от 15 до 20%, ако ги подсигурят предварително.

Неправилно съхраняваните дърва имат високо количество влага, а това неизбежно намалява КПД-то на системата ви за отопление.

Ключов фактор при отоплението на дърва е тяхното качество. По-ниската енергийна ефективност на камината, води до по-голям разход на дървен материал.

Повечето съвременни камини на дърва, при правилно изградена инсталация и висококачествен дървен материал, достигат 85% КПД, но присъства неудобството от необходимостта за зареждане с гориво.

Отопление на къща с климатик

Забързаното ежедневие в много случаи ни кара да не обръщаме внимание на заобикалящата ни обстановка в нашия дом, а да избираме по-лесния и бърз начин за отопление, пренебрегвайки уюта и комфорта.

Климатиците са сравнително евтино и безспорно много ефективно средство, благодарение на което можете да стоплите цялата си къща с помощта на няколко уреда (в зависимост от квадратурата), без дим, цапане и плашещи сметки за електроенергия.

Основното предимство на климатика пред камината на дърва е, че с едно натискане на дистанционното управление, може да отоплите помещението през зимата и да го охладите през лятото.  Друго предимство при климатиците е функцията им за пречистване на въздуха, тъй като повечето съвременни климатици имат вградени филтри. Те спомагат за премахване на причиняващи алергия прашинки, димни частици и миризми,като същевременно с това правят въздуха в околната среда чист и свеж.

Климатиците са едно съвременно решение, което Ви позволява по-бърз, лесен, достъпен и ефикасен начин да получите необходимото отопление и уют през зимата. Както и нужното охлаждане през летните месеци, осигурявайки Ви непрекъснат комфорт в дома.

20.02.2020

Перфектният подарък за 8-ми Март

ИЗБОР НА БИОКАМИНА ЗА ПОДАРЪК ЗА 8 МАРТ

Изборът на подаръци за дамите винаги е труден, а изненадите за Световния ден на жената са задача с повишена трудност. На този празник съпруги и майки, приятелки и близки, колеги и шефове чакат повече от просто мъжко внимание. Те се нуждаят от признание с най-топлите чувства. Биокамина за подарък? Със сигурност ще оправдаете очакванията на дамите!

 

Биокамините за маса и за под са изключително подходящи за подаръци. Те не се нуждаят от сглабяне и монтаж. Те са готови за работа веднага след разопаковането на опаковката. Достатъчно е да само да заредите горивната камера с биогориво и да запалите със запалка, за да накарате огънят да украси празничната ви трапеза или салон. Дизайните на Kratki са универсални за офиси и модерни дневни. Остава само да изберете правилния размер! 

 

 

Биокамина, изработена от стъкло и метал - универсален подарък за приятели, колеги и шефове

След корпоративно парти е лесно да я вземете със себе си, без да прибягвате до услугите на куриерски фирми. Неутралният дизайн ще поддържа както строга работна среда, така и модерен интериор на дома.

 

Когато избирате биокамина като подарък за близка дама: съпруга или любимо момиче, сестра, майка и баба, обърнете  внимание на нейните хобита. Почитател на летните ваканции ще хареса моделите Biomisa. В топлия сезон те хармонично допълват цветната градина или тераса, а през зимата и есента ще ви напомнят за лятото. Биокамините от серията Tango 1 перфектно заместват скучните свещи и изглеждат изключително ефектни.

 

 

 

 

 

Биокамините са идеални за подарък за близки и скъпи дами и се избират според хобито им.

 

Фрийлансър или офис работник ще бъде доволен от модел, подходящ за компютърно бюро, както на снимката вдясно. 

За домакинята на семейните празници е подходящ вариантът на правилния образ. Грижата за тези камини е лесна: достатъчно е почистването от прах.

 

 

 

 

Как да направите подаръка още по-впечатляващ?

Лесно е да направите стандартния подарък, като обърнете внимание на най-близките и любимите хора. Но ако майка ви или съпругата ви мечтаят за модерна стена, можете лесно да  инсталирате биокамината сами.

 

 

 

Монтираната на стена, биокамината изглежда страхотно както на фона на каменна, така и на обикновена стена.

Монтажът и изисква минимално усилие и време. Необходимо е само да завиете винтовете от комплекта в стената и да окачите устройството върху тях, като картина или рафт.

За да направите персонализиран подарък, можете да гравирате биокамината, която сте харесали, с надпис върху стъклото или стоманата при съответните специалисти. Така вашият подарък ще бъде наистина уникален и неповторим!

 

Разгледайте ТУК всички модели Биокамини.

12.02.2020

ADELY - Камината за всяка стая

Изчистена, модерна и красива, тази камина се вписва навсякъде.

   

 

 

 

 Запознайте се с електрическа камина ADELY , перфектна съвременна камина, която винаги е стилна.

 Това е продукт, който може да се използва целогодишно.  Изключително реалистичен пламък, в три цветови комбинации и пет степени на яркост. Това е камина, която ще бъде актуална и   модерна години наред.

 

 

                                              TV + камина = Щастливи заедно

 

 Повечето по-нови жилища са проектирани с ограничено пространство, така че собствениците на жилища често поставят   камината и телевизора една над друга. С ADELY можете да имате всичко това: Чиста линия на стената и удобна височина на гледане, като тези две домашни фокусни точки са в едно и също пространство.

 

 

Лесно управление на топлината

На красотата на камина ADELY можете да се наслаждавате целогодишно, тъй като функциите исветление и отопление са независими една от друга. С тази функция няма климат или време на годината, което да ви попречи да се наслаждавате на релаксацията и красотата, която носи огънят.

Електрическа камина ADELY  може да се управлява с дистанционно управление или със сензорен екран.

 

Гъвкавост на дизайна

Моделът се предлага в девет размера (26, 36, 45, 50, 60, 65, 72 и 100 инча). Камина от семейството на ADELY, може да съответства на интериорния дизайн на вашия дом и дори на променящото ви се настроение. Камината е със съвременен дизайн и дълга линия на пламъка. Имате възможност да избирате между три цвята на пламъка – традиционен (жълт), син и комбинация между жълт и син. Дисплеят и цветното LED осветление могат да бъдат съобразени и с вашето настроение. 

Търсите вдъхновение за дизайн? Готови ли сте да видите електрическите камини от семейството на ADELY как горят на живо? 

Свържете се с нас, за да разберете къде се намират шоурумите ни.

Очакваме ви!

11.02.2020

Електрически камини с мултимедийни облицовки - Мода и Функция

Електрическа камина в развлекателен център е перфектна комбинация от функционалност и удобство на камина с ползата от мултимедиен център. Комбинирайки двете, хората, които се наслаждават на атмосферата на огъня, могат да прекарат повече време със семейството и приятелите си в своите дневни и трапезарии. Предлагни в различни размери, електрическите камини, могат да бъдат вградени в шкаф, ъглов модул или мултимедиен център. Те могат да бъдат преместени и пренаредени като другите мебели и могат да бъдат поставени навсякъде, където има стандартен електрически контакт.

 

 

Електрически камини: Осигуряват топлина, на която всеки може да се наслади!

 Голяма част от гъвкавостта на огнищата идва от факта, че те са електрически нагреватели. Електрическите камини отделят до 2 kW топлина без каквито и да било изпарения или миризми. Те са   абсолютно студени на допир и са напълно безопасни за малки деца и домашни любимци. Хората с алергии могат да изпитат затруднения с дишането заради саждите и дима, които се отделят от   традиционните камини на дърва. Електрическата камина обаче предлага чиста алтернатива, така че всички в помещението да могат да се насладят на топлината и уютната обстановка.

 

 

Електрическите камини, независимо дали са свободностоящи,  за враждане или за стенен монтаж, са отличен начин за включване на красотата и топлината на огъня в дома ви, без да се налага да пренасяте  дърва през зимата и постоянното да чистите пепелта. Електрическите камини не изискват особена поддръжка. Тъй като при тях липсва реален горивен процес, няма отпадъчен материал. Това е страхотно улеснение за обитателите на апартаменти, за които става все по-трудно и икономически неизгодно да се отопляват с камини на дърва. Електрическите камини са евтини за работа, подходящи са за всички стаи и са прекрасни допълнения към интериора.

07.02.2020

Как да изберете най – подходящата за вас камина?

Камина на газ, електрическа камина, биокамина или камина на дърва?

 

 

ART FLAME – Всички видове камини на едно място!

 

Всеки ден се радваме на нови клиенти, които искат да си купят камина. Но постоянно си задават въпроси – Коя е най-подходящата камина? Каква камина да избера?

След като сте взели решение да инсталирате камина във вашия дом, следва трудната задачата да изберете кой тип ще инсталирате - гориво, електричество или дърва. Вашият дом и поддръжката, която сте готови да инвестирате, ще ви помогнат да ви насочат към закупуването на подходящата камина за вашия дом и нужди.

Ако живеете в апартамент или в къща в града, може би няма да имате възможност да инсталирате камина на дърва или газ. Това обаче не означава, че не можете да имате камина - електрическата камина или биокамината биха били идеалният вариант в тази ситуация. Електрическите камини и биокамините могат да осигурят атмосфера и допълнителна топлина без почти никакви разходи за монтаж.

Ако предпочитате малко поддръжка, но искате нещо повече от електрическа камина, газовата камина е може би най-добрият вариант за вас. Тъй като камините на газ не изискват използването на комин - те не се нуждаят от годишна поддръжка - но могат да осигурят допълнителна топлина и облик на традиционна камина.

За някои хора камината е резервен вариант за отопление. За тях, камината или печката на дърва вероятно би била най-добрият вариант. Въпреки, че този тип камина се нуждае от годишна поддръжка. Предимството е, че винаги ще имате допълнителен източник на топлина.

Преглед на различните камини

Електрическа камина: Най-универсален тип камина, която може да бъде инсталирана почти навсякъде с малки разходи за монтаж. Може да осигури атмосфера и допълнителна топлина, но в случай на прекъсване на електрозахранването, тя няма да работи.

Биокамина: Тип камина, която може да бъде инсталирана почти навсякъде с малки и дори без никакви разходи за монтаж (при избор на биокамина с облицовка или свободностояща биокамина). Осигурява уютна атмосфера с истински живи пламъци и допълнителна топлина.

Газова камина: Газовите камини не изискват комин и могат да бъдат вентилирани директно през стена или покрив. Газови камини не изискват използването на истински дърва. Те се декорират с керамични дърва. Предимството на керамичните дърва е, че те не изгарят и могат да се използват безброй пъти.

Камина на дърва: Традиционните камини или печки на дърва изискват гориво под формата на дървени трупи или пелети. Комин е необходим за обезвъздушаване, но пък не се разчита на електричество за да работят. Те са добър резервен източник на захранване.

Какъвто и модел да търсите, ART FLAME разполага с подходящата камина, идеална за вашия дом и бюджет.

Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички ваши въпроси и да ви помогнем да вземете информирано решение.

05.02.2020

Какво трябва да знаем за биокамините?

Пламъкът на биокамините е по-чист, по-безопасен и по-екологичен начин да се наслаждаваме на истински огън в дома. Биокамините не са предназначени да заменят основния източник на отопление във вашия дом, като например централното отопление. Биоетаноловите камини не изискват комин, тъй като не отделят дим, сажди или пепел. Нещо повече, ще можете да използвате своята биокамина само след няколко минути след получаването и.

 

Как да напълните вашата биокамина с биоетанол?

Биокамините горят с биоетанол. Повечето от камините на биоетанол са оборудвани с ръчни горивни камери. Това означава, че трябва да напълните и запалите горивната камера ръчно. Преди употреба е необходимо да се налее биоетанол в горивната камера.  Ръчните горивни камери се предлагат в много различни размери и дизай, но процесът на пълнене на биоетанол е един и същ.

!!! Най-важното при пълненето на горивната камера е, че НИКОГА не трябва да зареждате с гориво вече запалена или все още гореща горивна камера. Биоетанолът е лесно запалим и може да се запали ако не следвате инструкциите на производителя.

За да напълните горивната камера с биоетанол, препоръчваме използването на фуния, за да не се разлее. Ако все пак разлеете биоетанол, то той трябва да се попие преди да запалите биокамината. Ако искате да напълните отново горивната камера с биоетанол, трябва да сте сигурни, че пламъкът е напълно угаснал и че тя се е охлаждала поне 15-20 минути. Има много различни видове биоетанол и не всички са предназначени за използване в биокамините. Препоръчваме ви да използвате биоетанол с алкохолно съдържание между 95% - 97,5%, за да получите най-зашеметяващия пламък и да избегнете лошата миризма при изгарянето му.

 

Как да запалите горивната камера?

Ръчната горивна камера се пали със запалка или кибрит. Препоръчваме да използвате дългата версия и на двете, за да избегнете изгарянето на пръстите, когато биокамината се запали. След запалването на биокамината пламъците са малки, но само след няколко минути те се засилват и камината става топла.

 

Монтаж на стенна биокамина

Един от плюсовете при закупуване на стенна биокамина е, че те се произвеждат в много различни размери, форми и дизайн. Монтажът на стенните биокамини е сравнително прост и много подобен на монтирането на телевизор на стената. 

Най-често срещаният начин за инсталиране на стена биокамина е следният: 

♦ С помощта на бормашина, пробийте дупки е стената.

♦ Използвайте дюбели и винтове.

♦ Фиксирайте крепежите на стенатаи окачете камината на тях.

♦ Уверете се, че биокамината е стабилна, преди употребата и.

 

Монтаж на телевизор над биокамината

Инсталирането на телевизор над биокамина е много популярно. Придава приятен външен вид на вашия дом и прави възможно да се насладите на уютните пламъци, докато гледате телевизия.

За да сте сигурни, че тя няма да унищожи телевизора с огъня и топлината, има изисквания, които трябва да спазвате. Инсталацията не винаги е толкова проста. Има редица различни решения и възможности. Най-важното е да избегнете топлината от биокамината да се издига директно в телевизора, тъй като това ще доведе до прегряване и счупване на телевизора. 

 

Вариант № 1 е най-простият.

Имате вдлъбнатина в стената, в която поставяте вашата биоетанолова камина. След това под телевизора поставяте рафт, който предпазва телевизора от топлината, която излъчва биокамината. 

Размерът на рафта зависи от разстоянието между горивната камера  и телевизора. Трябва да имате разстояние поне 1000 мм между горивната камера и долната част на телевизора.Колкото по-голямо разстояние между горивната камера и телевизора - толкова по - малък рафт е необходим. Рафтът трябва да се монтира поне на 100 мм под телевизора. 

 

 

 

Вариант № 2 е подобен на №1, но вместо да направите рафт под телевизора, можете да направите вдлъбнатина в стената, където ще се монтира той.

Разстоянието между горивната камера и долната част на телевизора определя колко дълбока трябва да бъде вдлъбнатината.

Колкото по-малко е разстоянието между горивната камера и телевизора - толкова по-дълбока трябва да е вдлъбнатината.

 

 

Как да превърнем традиционна камина в биокамина?

Получаваме много запитвания от клиенти, които искат да превърнат настоящата си камина в биокамина с еко дизайн. Старата камина има красив и уникален вид, който трябва да бъде поддържан. За превръщането и в биокамина единственото, от което се нуждаете, е: горивна камера, биоетанол, дълга запалка (за безопасност) и някаква украса (напр. малко дърво или камъчета от керамика).

 

Декориране на вашата биокамина. Къде да поставите декорацията в биокамината?

  

 Искате ли по-реалистичен вид на вашата биокамина? Възможно е да я украсите с керамични дърва или камъчета. Предлагаме различни видове керамика - дърва и камъчета, всички те имат различни форми, което   допринася за по-реалистичен и естествен вид. Предимството на керамичните дърва и камъчетата е, че те не изгарят и могат да се използват безброй пъти. Когато сте използвали камината с декорация, не докосвайте   декорацията до 30 минути след употреба, тъй като тя може да бъде доста топла. 

 

 

Безопасно разстояние от биокамина и рискът от пожар

Едно от най-важните неща, с които трябва да се съобразите при работа с открит огън, е безопасното разстояние, което трябва да оставите между биокамината и заобикалящите я предмети и материали. 

Най-важните предпазни мерки за безопасност:

♦ Изградете вашата камина от негорими материали. MDF НЕ е подходящ.

♦ Уверете се, че има достатъчно място за пламъка и топлината - препоръчваме минимално разстояние от 50-60 см. над горивната камера. 

♦ Няма определени изисквания за безопасност на разстоянията за страните, но препоръчваме 5-10 см. Ако решите да имате няколко горивни камери една до друга, препоръчваме да са на разстояние от около 5 см.

♦ Препоръчваме разстояние от около 10 см отпред и зад горивната камера.

♦ Няма изисквания за сигурност по отношение на разстоянието от/до пода. Трябва да използвате твърди материали, в които да поставите горивната камера и тя да е хоризонтална.

♦ Ако окачите телевизор над биокамината,  препоръчваме да добавите допълнителни 30 см над горивната камера.

Тази част трябва да бъде напълно твърда и огнеупорна. НЕ използвайте MDF-материал, ПДЧ, обикновен гипсокартон или каквито и да било пластмасови материали! Използвате огнеупорни материали като: метал, камък, плочки или тухли. Топлоизолирайте и с каменна вата.

ЗАБЕЛЕЖКА: Бъдете изключително внимателни със завеси и други подобни, които се движат от вятъра. Уверете се, че елементи като тези няма да се доближават до открития огън и са на разстояние поне 1 метър от биокамината.

30.01.2020

Камина в дома и Фън Шуй

Навярно сте чували за Фън Шуй? Да, това е древна китайска практика, свързана с хармонията и правилното циркулиране на положителната енергия Чи. Знаете ли обаче как правилно да прилагате Фън Шуй, за да усетите благотворното му влияние в живота си?

Според Фън Шуй всяка стая от жилището ви трябва да има свое собствено излъчване и да бъде подредена така, че в нея да се чувствате уютно и спокойно.

Огънят е най-мощният от всички Фън Шуй елементи. Представен от червения цвят, свещите или камината, той символизира страстта.

Знаете ли, че пламъкът има магическа сила?  Огънят бединява, сплотява и събира  хората от незапомнени времена.

Когато в къщата се запали огън - камина или просто свещи, той привлича цялото семейство. Дори и те не осъзнават как и защо, но изведнъж всички членове на семейството се събират пред огъня. Причината за това е магическата сила на огъня. Камината в къщата е символ на хармония и комфорт. Не е необходимо тя да бъде скъпа и луксозна.... Дори и огънят да е символичен, той винаги ще бъде уютното място, пред което ще се събира цялото семейство. Един добър Фън Шуй хол е  ведър, приканващ и спокоен.  Той е там, където можете да събуете обувките си и да се отпуснете. Ако имате хол, който е твърде голям или твърде малък или с неправилна форма, това няма да позволи на енергията да тече. Добрият хол по Фън Шуй не трябва да е по-висок от трапезарията и не трябва да се намира във външната половина на дома.Най-подходящото място за камината е в хола, но може да се монтира и във всяка друга стая, като кухня,  спалня, баня и др. Необходимо е редовно да използвате камината. В противен случай това може да работи точно обратното, като „качулка“ на положителна енергия и по този начин може да избере полезния поток на живота. Според принципите на Фън Шуй, камината трябва да бъде винаги чиста. В основата на огъня винаги трябва да бъде предварително зареден дървен материал и готов за разпалване. Камините никога не трябва да бъдат празни.

Много модерни домове имат камини, разположени в средата на хола, както окачени или вградени камини, така и свободностоящи. Според тенденциите на Фън Шуй, за предпочитане са стенните камини, тъй като те не създават силна енергия в дисбаланса на Чи. Камината и огънят са стихиите в природата. Камините са приятно място за почивка, семейни събирания и тишина. Те трябва да бъдат неразделна част от всеки дом, тъй като не са само декоративен елемент. Правилното разположение и използването на камини може да стимулира богатството и са в състояние да „изхвърлят” много патогенна енергия от космоса (земно излъчване, отрицателни емоции или енергийни атаки).

Няма универсална рецепта за местоположението на камините, тъй като огънят е един от двата най-трудно контролируеми елемента. Камината може да бъде поставена само в определени посоки на света, където не е проблем за елемента огън. Поставянето/монтирането на камина на Югозапад, със сигурност ще внесе допълнителна романтика в любовния или брачния ви живот. Ако е монтирана на Североизток – тя ще допринесе за вашето спокойствие, смиреност и ясно, и чисто мислене. Също така ще ви донесе късмет в образованието.

Никога не позиционирайте камина на запад, северозапад, югоизток или север във вашия хол.

Камината изпраща енергията от дома. Когато е поставена благоприятно, също може да донесе и ползи.В допълнение към мястото, където се намира камината, е важно да изберете какво да поставяте над нея. Огледалата са отличен декор за поставяне над камината и активиране на енергията, която се изгаря от камината. Много семейства поставят портрет или семейна картина над камината си. Това обаче не е добра символика за семейството, тъй като може да доведе до пламъци и представлява изгарянето на член от семейството. Накои хора поставят икони. Те се смятат за небесни и поради тази причина също не бива да се символизират с огън под тях. Телевизори. В тенденция се превърна поставянето на телевизори над камините. Това е добра идея, защото те могат да активират енергията, която камината изгаря.

Няма никакво съмнение в това, как една топла, уютна камина може да ви накара да се почувствате. Тези златни скачащи пламъци представляват слава, признание, приятели и общителност.

28.01.2020

Каква е разликата между Електрическите камини и Биокамините?

Както електрическите, така и биоетаноловите камини са чудесна алтернатива както на камините на дърва, така и на тези на газ. И двата вида са чудесна алтернатива, тъй като нито един от тях не изисква комин. В резултат на това, те могат лесно да бъдат инсталирани във всеки дом. Ако, въпреки това, все още ви е трудно да изберете - в тази статия ще сравним  двата вида камини и ще ви помогнем да вземете най-доброто решение.

За да го опростим, ще разгледаме предимствата и недостатъците на двата вида камини.

 

Биокамини

Ако все още не знаете какво е камина на биоетанол и как работи тя, сега ще ви разкажем. Биоетаноловите камини са камини, които не изискват комин. Те произвеждат добро количество топлина и мигновено добавят усещане за уют и комфорт във всяко едно помещение.

 

Предимства

 • ♦  Истински и автентични пламъци
 • ♦  Без опасни изпарения или частици
 • ♦  Бездимни - без пепел, сажди и др.
 • ♦  Не изисква електрически контакт
 • ♦  Произвеждат добро количество топлина

 

Най-важните плюсовете на биоетаноловите камини са истинските пламъци, както и топлината, която отделят.

 

Недостатъци

 • ♦  Консумират  малко кислород
 • ♦  Повече разходи за работа от електрическите камини
 • ♦  Не могат да горят, без да произвеждат топлина
 • ♦  Изчаква се 20 – 30 мин. между зарежданията с биогориво, докато горивната камера се охлади напълно
 • ♦  Съществува реална опасност от изгаряне

 

За съжаление не е възможно пламъците да не отделят топлина. Ако не се нуждаете от нея, най - лесното решение е да бъде инсталиран и вентилатор или просто да отварите прозореца.

 

Електрически камини

Електрическите камини са познати на почти всички като камини, които просто се включват в контакта. Те са с вентилатор, който може да се включва и изключва, произвеждат топлина, а електрическата система създава реалистична илюзия на пламък.

 

Предимства

 • ♦  Евтини за работа
 • ♦  Лесни за монтаж и употреба
 • ♦  Работят целогодишно - Със или без топлина
 • ♦  Бездимни - без комин, сажди, пепел и т.н.
 • ♦  Не се нуждаете от каквото и да било гориво
 • ♦  Няма истински пламък - няма реална опасност от изгаряне

 

Най - важните плюсове на електрическите камини, които трябва да се отбележат, се отнасят до безопасността и лекотата им на използване. Включват се много лесно и тъй като няма истински пламъци, рискът е минимален.

 

Недостатъци

 • ♦  Изискват електричество за работа
 • ♦  Никога няма да създадат усещането за истински пламък

За съжаление, най-големият проблем е липсата на истински пламъци. Много клиенти в крайна сметка се отказват от електрическата камина поради „фалшивото“ усещане, което пламъците дават. Най-важно е да видите как работи една електрическата камина, преди да купите такава, за да сте сигурни, че ще се насладите на ефектите на пламъка.

 


Все още имате въпроси?

Свържете се с нас!


 

Винаги сме били големи привърженици на електрическите камини - ако не, не бихме ги продавали. Имайте предвид, че може би сме малко предубедени, когато става въпрос да ви помогнем  да вземете окончателното решение - надяваме се, че тази статия ви е дала необходимата информацията, за да решите сами. Все пак ще подчертаем ключовата разлика.

 

Заключение

Трябва да изберете електрическа камина, ако не се интересувате много от истинските пламъци или имате нисък бюджет. Електрическите камини са много по-евтини от качествените (и безопасни) камини на биоетанол. За нас те са перфектен заместител на на истинските камини.

От друга страна, камините на биоетанол, са много подходящи, ако искате малко топлина и истински живи пламъци. С тях ще получите истинското усещане.

17.11.2019

Безплатна Доставка за цялата страна до края на м. Февруари

 

 

 

 

Скъпи Клиенти,

Имаме АКЦИЯ до края на м. Февруари!!!

Всички поръчки на продукти от категории ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КАМИНИ и ВЕНТИЛАТОРИ, ще бъдат изпращани с куриерска фирма Еконт за НАША сметка.

 

 

Ние от ART FLAME ще поемем куриерската услуга за Вашата поръчка.

 

 

По този начин ART FLAME Ви осигурява безплатна доставка за цялата страна, без значение от стойността, обема и броя на поръчаните от Вас стоки!

Заявената за покупка стока се доставя на посочения от Клиента адрес за доставка в срока, указан в информацията за доставка и плащане на стоки.

Стоката се доставя подходящо опакована, съобразно вида й и транспорта за доставка.

15.07.2019

Изключителни дневни с камини

Камината често е смятана като елемент от класа и дизайн и детайла, който правил дома уютен и комфортен. Тя неизбежно привлича внимание и служи за фокусна точка в декора.

15.06.2019

Изборът на електрическа камина за апартамент или къща

Електрическа камина - атрибут на стилен интериор
Камината в къщата е допълнителен комфорт и топлина. Мечтаете ли за камина в градски апартамент или офис, но няма възможност за монтаж?

31.05.2019

Сравнение между Електрически камини и Биокамини

Ако сте раздвоени при избора на камина и се чудите каква е разликата между Електрическите камини и Биокамините, прочетете тази статия!

В нея ще сравним тези два вида камини и ще опишем техните предимства и недостатъци, за да ви помогнем да вземете решение.  

Популярни електрически камини

Популярни продукти

Последни отзиви

Електрическа камина Masomi - Mari 23 & Loran 23"

Изразяваме своята благодарност към Вашия офис и по специално от компетентната работа на г-жа Ива Попова. При избора на камина получихме от нея точна и компетентна помощ. С нейните умения на отзивчивост, търпимост и перфектна комуникация мисля, че тя съществено допринася за добрия имидж на фирмата и сполучливите продажби. Благодарим Ви, че сте добри в това, което правите! Желаем Ви здраве и бизнес успехи! Бихме Ви препоръчали и на други Клиенти.
15.10.2021
Светла Стоянова

Биокамина - KRATKI - DELTA 2 BLACK

Биокамина - KRATKI - DELTA 2 BLACK - много сме доволни-красиво, уютно и чисто. Променя интериора. Създава много настроение и усещане за "домашно огнище". Персоналът от онлайн продажби/Ива/ ни консултира изключително компетентно и търпеливо, дори и в почивните дни. Помогнаха ни да направим най-добрия и подходящ за нас избор. Направиха ни много щастливи и доволни и готови за празниците, както и за забързаните делници, завършващи вечер пред камината.
20.04.2021
Николчовска

Електрическа камина за вграждане Masomi - Zacky 26"

Elektrischer Kamin Art flame ZAKINF mit Verkleidung STONE seit 1/2 Jahr zu unserer vollen Zufriedenheit täglich in Betrieb. Lieferservice und Beratung waren super!
05.04.2021
Aebi E.+O.

Електрическа камина за вграждане Masomi - Mont Blanc 28"

Страхотня камина!!! Благодаря Ви за всичко!!! Бъдете здрави и Бог да Ви пази!!!
28.01.2021
Тодор Тодоров

Стенна електрическа камина Masomi - Bari 24"

Създава уют, топли ни кухнята!
23.11.2019
Валентина Петкова

Стенна електрическа камина Masomi - Madrid 50"

Perfect! Great fireplace, responsive sellers! Very satisfied with both the purchase and the service. Highly recommend
04.11.2019
Olga Eydel

Електрическа камина за вграждане Masomi - Zacky 26"

Страхотна камина. Изключително коректно обслужване, професионална консултация и навременна доставка. Много приятно съм изненадан от обслужването и отношението на персонала. Определено препоръчвам. Просто споделете очакванията си за камина и ще получите пълна информация.
29.09.2019
Анатоли Токмакчиев

Стенна електрическа камина Masomi - Adeli 45"

Разкошна камина!
25.07.2019
Ива Попова

Aбонирай се за бюлетина на Art Flame

{{ _.node.title }}
Discount - {{ discount }}
{{ _.node.tag.name }}
{{ desc.value }}

{{ _.node.priceOld }}

{{ _.node.price | number : 2 }} {{ _.node.currency }}

Характеристики

: {{ desc.value }}

Available options

Contact details

Thank you for ordering

An error has occured

Our operator will contact you soon

Please contact us via chat/email or call us

Използваме политика за поверителност и бисквитки, за да ви осигурим възможно най-доброто преживяване в нашия уебсайт – вижте тук. Чрез използването на нашия уебсайт вие се съгласявате със запаметяването на бисквитки и политиката ни за поверителност във вашето устройство.

I agree